Kik vagyunk?

Tevékenységünk

Mit csinálunk?

Teszünk a jövőnkért.

A szakkollégiumban nagy hangsúlyt fektetünk a készségeket és tudás fejlesztésére. A tudásbővítés és készségfejlesztés is a kurzusalkalmak során valósul meg. Azonban tudjuk, hogy ennél személyre szabottabb lehetőségekre is szükség van, ezért diákjaink az általunk megtervezett előadások és projektek során tovább fejleszthetik magukat az igényeiknek megfelelően.

Projektek

Fontos számunkra, hogy maradandót alkothassunk. Projekt alapon készítünk kutatásokat, eseményeket.  Minden szakkollégista kötelezően a (szakkollégiumi) harmadik éve végéig TDK-t vagy projektmunkát végez. 

Kurzusok

Kurzusaink az első évfolyamtól kezdve úgy vannak felépítve, hogy rácsatolnak azokra a készségekre, amelyekre az egyetemen és az életben is szükséged lesz. Emellett igény alapján nyelvórákat is szervezünk. Minden szakkollégista a második szakkollégiumi éve végéig C1-es szintű nyelvvizsgát tesz, aminek vizsgaköltségét az intézmény megtéríti.

Szakmai fejlődés

Biztosítjuk a megfelelő körülményeket, hogy a szakmádból a maximumot hozd ki. Nyugodt környezet, kolis könyvtár, tanulmánykötet, új projektek, kapcsolatrendszer minden diák rendelkezésére áll.

Tevékenységünk
Értékeinkről

Projektjeink

A szakkoliban évközben mindig akad egy projekt, ami a közjót szolgálja. Lehet, hogy az csak egy párórás esemény, de az is lehet, hogy nagyobb előkészítést igénylő feladatról van szó. Ilyen volt a koronavírus okozta lezárások alatt két információs kampányunk, a Vakcinainfo és Dezinfó. Visszatérő vendégei vagyunk a Gombaszögi Nyári Tábornak, valamint rendszeresen részt veszünk tanulmányutakon, többek között érintve Brüsszelt is.

 
Értékeinkről
Értékeinkről

Vedd ki belőlük a részed Te is szakkolisként!

A projektjeinket gyakran hosszú előzetes egyeztetés és tervezés előzi meg a diákgyűlések keretein belül. Olykor egy egész projekt landolhat egy munkacsoportnál, de az is lehet, hogy több munkacsoport fog a részfeladatokon dolgozni. A munkamegosztást illetően szabadelvűek vagyunk, így aki érzi magában az elhivatottságot, annak tudunk találni feladatot. Lehet, hogy te fogod a következő véradásunkat szervezni, de az is lehet, hogy jövőre te leszel a Gombaszögi Nyári Tábor médiós arca.

Tevékenységünk
Tevékenységünk

Előadásaink és workshopjaink

A szorgalmi időszak alatt havi rendszereséggel rendezünk előadásokat, amik nyilvánosság számára is elérhetők. Ezeket az előadásokat a diákok igényei alapján szervezzük, tehát ha van egy megvalósítható előadásötleted és előadód szakkolisként, akkor esélyes, hogy az előadót együtt is meghallgatjuk. Ezek az alkalmak egy-másfél órás előadások, interjúk vagy beszélgetések, amelyek az esti órákban kerülnek megszervezésre. 

Ugyanúgy, félévente egyszer igyekszünk egy készségfejlesztő workshopot is fejleszteni. Az orvostanhallgatóink jóvoltából ilyen volt az egészségügyi alapismeretek workshop, illetve a szakdolgozatírók javát szolgálta a diplomamunka-író workshop. Az eddigi előadásainkról és workshopjainkról való beszámolókat itt olvashatod. 

Szakkolis mindennapjaink

Egy szakkolis diák elsősorban a diákönkormányzat tagja: részt vesz a havi rendszerességgel megtartott diákgyűlésen, ahol szavazati joggal is rendelkezik. Másodsorban, egy munkacsoport tagja. Ez az egyik tér, ahol kibontakozhat, és kimerítheti kreatív törekvéseit. Írhat a közösségi médiára, fotózhat, szervezési feladatokat láthat el, a weboldalt szerkesztheti, vagy a következő felvételi lebonyolításáért felel. 

Gombaszögi Nyári Tábor

Minden évben visszatérő vendégei vagyunk a Gombaszögi Nyári Tábornak, mind programszervezőként, mind fesztiválozóként. A 2021-ben először bemutatott DH-móló programjait részben a szakkolis csapat biztosítja. 2022-ben először a Gombaszögi Nyári Tábor saját rádiót indított, aminek zavartalan működéséért diákunk, Csanda Tamás felelt. 

Véradás

Minden tanévben közösen veszünk részt a Nemzeti Transzfúziós Szolgálat pozsonyi, kramárei kirendeltségén véradáson. Így egy véradással nem csak három emberéletet mentünk meg, de közösségi eseményt is csinálunk belőle. Ha külsősként is szívesen csatlakoznál hozzánk vért adni, vedd fel velünk a kapcsolatot, és találunk rá megfelelő alkalmat.