Hírek

Támogasd az adód 2%-ával az egyetlen szlovákiai magyar szakkollégiumot

Közlemények

Mi vagyunk az a lehetőség a fiatalságnak, amivel egyetemistaként te is szívesen éltél volna. Most pedig arra törekszünk, hogy minél több pozsonyi magyar fiatalnak lehetőséget biztosítsunk arra, hogy képesek legyenek helytállni a 21. századi kihívásokkal szemben. Ezért arra kérünk, adód 2%-ának felajánlásával teremtsd meg ezt a lehetőséget minél több diák számára.

Mit csinálunk?

Képezzük diákjainkat

A kurzusainkon és nyitott előadásainkon a diákok értékes készségekre és tudásra tehetnek szert, amivel egyébként nem találkoznának az egyetemi képzésben. Legyen az a nyilvános beszéd, vitakészség vagy tárgyalástechnika továbbfejlesztése, a médiaértés tudománya vagy szlovákiai magyar történelem és reáliák elsajátítása. Diákjaink ezen felül  kiveszik a részüket a szakmai életből, tanulmányokat írnak, Erasmus-ösztöndíjasok és nyelvvizsgáznak.

Közösséget teremtünk

A szakkollégium olyan, amilyen diákok alkotják. Fontos számunkra, hogy biztonságos közeget teremtsünk, ahol a diákjaink szárnyaikat kibonthatják. Emellett a szlovákiai magyar közösségnek is próbálunk visszaadni előadásaink, kulturális események, adománygyűjtéseink, véradás által. Együttműködünk a Fórum Intézettel és a Gombaszögi Nyári Tábor szervezésében is önkénteskedünk.

Tehetséget gondozunk

Diákjaink különböző szakokon tanulnak és más-más területen tehetségesek. Ezért maximális odafigyelést igényel, hogy a készségeiket és tehetségüket fejleszteni tudjuk, és arra megteremtsük a lehetőségeket. Diákjainkból sikeres egyetemi tanárok, színészek, vállalkozók és hozzáértő szakemberek lettek, akik az itthoni közegben találják meg küldetésüket.

Miért támogass minket?

Neked csak 2%, nekünk 100% lehetőség a tehetséggondozásra. Az adód 2%-a hozzásegít ahhoz, hogy az intézményünket magasabb színvonalon működtessük, fejlesszük tanulmányi programjainkat, és még több fiatal számára tegyük elérhetővé azt a hiánypótló tevékenységet, amit az egyetem oly sok diáknak nem ad meg. 

Hogyan támogass?

A támogatáshoz szükséges információkat megtalálod a Támogatás oldalunkon.

Keress fel minket!

Kövess minket!